Eén van de favorieten van onze collectie is het kastsysteem van String furniture. Een modern en tijdloos Scandinavisch design met een vintage-feel. Omdat de kasten volledig te personaliseren zijn, passen ze in elke ruimte. Zo passen ze in de kleinste kinderkamer of vullen ze een grote muur in de woonkamer. Naast dat je het kan samenstellen als kast, zijn er ook mogelijkheden om het samen te stellen als bijvoorbeeld een bureau, nachtkastje of als tv-meubel. Met een grote keuze uit verschillende onderdelen en kleuren is er echt voor iedereen wat wils. Voor deze post hebben wij wat inspiratie op een rijtje gezet met wat er allemaal mogelijk is met dit kastsysteem.

In de plaatjes hierboven is de String te zien als wandkast. In 1949 werd het String systeem ontworpen door het koppel Nisse Strinning en Kajsa Strinning. In dit jaar hield Bonnier’s openbare bibliotheek een wedstrijd waar alle deelnemers een design voor een boekenplank konden insturen, omdat ze merkte dat er weinig mensen in Zweden waren die een boekenplank thuis hadden. Dat maakte het voor de bibliotheek lastig om boeken te verkopen. Voor de wedstrijd moesten de boekenplanken voldoen aan een aantal criteria; de plank moest betaalbaar zijn, makkelijk om te versturen en makkelijk in elkaar te zetten. Nisse en Kajsa voldeden aan al deze criteria met hun ontwerp van String en wonnen de wedstrijd. Het ontwerp werd erg populair en al snel werd String onderdeel van veel interieurs in Zweden. Inmiddels is String uitgegroeid tot veel meer dan alleen een boekenplank.

Zo kan het ook samengesteld worden als kast…

Of als bureau…

   

In de keuken…

    

Of in de badkamer…

    

Van een simpel design…

     

Tot een uitgebreid systeem…

Nog meer inspiratie nodig? Op de site van String staan nog veel meer voorbeelden. Klik hier om de mogelijkheden te bekijken.

Kortom; er is een oneindigheid aan mogelijkheden voor het String systeem. Wij helpen u in de winkel graag met het samenstellen van de kast die past binnen uw smaak en interieur! Kom gerust even langs om samen de mogelijkheden door te nemen. Of  klik hier om alvast te begin met het maken van een ontwerp.