De Omar collectie van raawii is het product van de vriendschap tussen Nicholai Wiig-Hansen, artistiek directeur van raawii, en Omar Sosa, grafisch ontwerper en publicist van Apartamento Magazine. Sosa´s achtergrond in grafisch ontwerp draagt bij aan de precisie van het design en zorgt voor een scherp oog op het gebied van esthetiek in de werking met het keramiek.

Alle producten van de lijn worden met de hand gemaakt in Portugal. Als resultaat van dit vakmanschap heeft elk stuk van de collectie een eigen uniek gevoel. In 4 verschillende vormen en 9 verschillende kleuren vormen de aparte stukken een harmonieus geheel. Alle kleuren en vormen zijn te combineren en kunnen op elkaar gestapeld worden.

OMAR: Bij het maken van deze producten hebben we ons vertrouwen gelegd in het proces. Slechts één van de werken is gemaakt met een doel voor ogen. Ik wilde een karaf dat niet zwaar, maar wel stabiel was, om water op het nachtkastje te kunnen zetten. Voor de rest werden de vormen bepaald door het proces. Werkend met een draaibank kwamen de ronde vormen vanzelf; er was geen behoefte aan computers. We zagen de vormen voortkomen uit het materiaal. Ik denk dat dit werk vooral liefde en detail was: we hebben veel aandacht besteed aan proporties, die veel voor ons betekenen. We werkten niet met vallen en opstaan, maar door te vertrouwen op instinct. Misschien voel ik daarom een soort primitieve energie in de stukken die we hebben gemaakt.

Bekijk de hele Omar collectie en de andere prachtige collecties van raawii op onze website hier op onze website.